Residents


NIXXON

Eelco Taal, beter bekend als Nixxon, werd geboren op een koude winter dag op 16 december 1986 in de havenstad Scheveningen. Al op jonge leeftijd kwam hij in aanraking met muziek, op zijn 8ste zat hij al de vlooienmars te pingelen op zijn keyboard die hij had gekregen voor zijn verjaardig. In de jaren dat hij elke dag snowboarden in de Uithof in Den Haag kwam hij veel in aanraking met hip hop en elektronische muziek. De passie voor elektronische muziek kwam pas echt naar boven na een bezoek op Dance Vally. Geïnspireerd door grote house en techno artiesten als Sander van Doorn, Richie Hawtin en Fedde Le Grand koopt hij in 2007 zijn eerste dj setje en begint cd mappen te vullen met op het begin vooral veel house.

Na veel verjaardagen en housewarmings te hebben gedraaid, krijgt hij zijn is eerste gig op het feest Boys meets Girls in de Speakers in Delft. Daarna begint het te lopen en staat hij tussen grote namen zoals Erick E, Sunnery james & ryan marciano en Dada Life. Na een aantal jaar vind Nixxon steeds meer zijn eigen sound en stapt hij van house over naar tech house.

Met inspiratie van onder andere Danny Serrano, Jay Lumen en Siwell weet hij goed zijn identiteit in zijn sets te laten horen. Met de sound die hij nu heeft weet hij grote en kleine zalen zoals Paard van Troje en Seven compleet los te krijgen. Op New Years Afterparty The Hague gaat hij een samenwerking aan met goede vriend en collega dj Terence Verdier ( SIMPLE resident) onder de naam N.E.T. ; een nieuw duo was gevormd. In maart lanceert Eelco samen met Karim Lemmers een nieuw concept in Den Haag, genaamd SIMPLE.


TERENCE VERDIER

Terence Vernon Verdier, beter bekend als Terence Verdier ( [> ) werd geboren op een woeste 24e van december in 1985 in het kleine havenplaatsje Vlaardingen, net onder en in de rook van het grote Rotterdam. Groeit op tussen zijn al kokende, gitaarspelende en zingende van indonesisch afkomstige familie, en is al snel niet meer weg te slaan in de begin-en midjaren negentig uit de muziekstudio’s van zijn tante in Amsterdam waar hij bekend raakt met de elektronische geluiden uit analoge synthesizers en drumcomputers en veelal spelenderwijs artiest en producer ‘assisteerde’ met het draaien van knopjes en schuiven van faders.

Na zijn middelbare school en 2 (ver)waardeloze economische studies kwam er eind 2007 de ommekeer; werd geraakt en omhelst door de elektronische klanken en frequenties op het bekende Awakenings te Amsterdam, afkomstig van diens inspirator Adam Beyer. Trok hierop de stoute schoenen aan en ging gewapend met headphone en cd-maps vol met house, minimal en techno gedurende de jaren alle mogelijke events en gelegenheden langs al zoekende naar een eigen identiteit in zijn sound.

In 2011 kwam diens opmars; na tal van optredens in diverse clubs als Paard van Troje en Club Seven maakte hij zijn debuut na een 4 hours set op de official New Years Afterparty The Hague in samenwerking met dj Nixxon (event Creator SIMPLE/owner Solid State Events) onder de naam N.E.T. ; een nieuw duo was gevormd.

Hedendaags is Terence Verdier ( [> ) in de lokale scene actief; heeft een residentie bij music-event SIMPLE. Staat bekend om zijn dynamische, up tempo diepe techhouse sound waarbij hij graag de rand van de donkere techno opzoekt. Het woeste van zijn geboorteavond, evenals diens inspiratie van producers van bekende labels als Drumcode, Plus 8 en Cocoon Recording vormen samen zijn huidige key en identity in zijn geliefde sound. ( [> )


WOUTER VAN DRIEL

deephouse, draait sinds 2008, den haag, oentshjj, bekend van simple, weet het publiek altijd goed op te warmen maar kan ook midden op de avond gas geven, altijd serieus kijkend achter de draaitafels.


N.E.T.

Nixxon & Terence Verdier, den haag, krachten gebundeld voor het eerst op nye 2011/2012, 2 eigen sounds combineren naar een unieke style, allang goede vrienden van elkaar. tech house techno

Loading